ailene - komentarze |
Za grubym szklem, w zoltawej wodzie rozly rosliny. Wielkie, rozlozyste o soczyscie zielonej barwie. Z pomiedzy nich wy³ania³y sie ostre koralowce, koloru kosci sloniwej... nieziemski widok. Zastanawia³am sie tylko czemu nie ma tam zadnych rybek. Wujek mi podarowal te akwarium... ogromnie, gdy nie widzia³am wiekszego. Prawie jak basen dla dzieci, co rok wystawiany w ogrodku. Musia³am tylko zmienic wode, bo zbyt dlugo sta³a juz. Nawet nie wiem jak to sie sta³o... za grbym szk³em p³ywa³y wegorze... Jedne wielkie i czarne inne ma³e i chude. By³y tak¿e jasne w plamnki, oraz z metalicznie polyskujacymi luskiami. Byly ich setki... klebily sie w wodzie niczym gniazdo wê¿y. Balam sie ich... panicznie. Wzbudza³y nie tylko strach, ale i obrzudzenie. Akwaruim by³o takie piekne... przeznaczone dla ma³ych kolorowych rybek, przemykajacyh miedzy roslinkami. W co bylo... k³ebowisko paskudych wegorzy! Ktos powiedzia³, zê to z brudu, ze woda zbyt dlugo nei byla zmieniana. Wujek pokaza³ mi jednego, wi³ sie jak zmija... jego ³uska polyskiwa³a na rozowo. Polozyl mi rybe na rece... owinela sie wokol dloni. Prawie zrzuci³am ja... jej cia³o bylo zimne i sliskie, pokryte jakby mulem... nie wiem czemu. cZu³am odraze to tych stworzen. Blaka³am sie w poszukiwaniu innego akwarium, gdzie przetrzyma³abym ryby, na czas zmiany wody. Mnowstwo szkiel bylo na strychu, jednak byly zbyt ma³e. Nie wiedzia³a co zrobiæ. Wybra³am najwieksze, jednak nawet ono okazalo sie niewystarczajace. Gdy wroci³am do mojego akwarium, ktos zamontowa³ je na dzwigu, by wylac brudna wodê. Wegorze jednak nadal byly w srodku. Zastanawia³am sie co robic. Pomysla³am, ¿e wyleje wode razem z rybami, a potem pozbieram je. Nie bylam do konca przekonana, nie chcia³am zrobic im krzywdy... Muia³am jednak wymienic wodê... Silnie poci±gne³am za sznur. Ogromne szk³o przechyli³o sie i dziesiatki litrow wody wlo³o siê na posadzkê. Razem z ni± wyplyne³y wegorze. Wszystkie nie zyly... Cala podloga pokryta byla martwymi rybami. Sliskie cia³a lezaly polatane ze soba, gdzieniegdzie rusza³y sie jeszcze. I ten rozdzierajacy bol... zabi³am je, choc nie chcialam... Co ja zrobi³am?! Obudzi³am sie na szczescie... nie chce wiecej takich snow. One bola jak rzeczywistosc... |
|
Tak napisali inni: |
14.05.2005 :: 10:22 :: bol2.neoplus.adsl.tpnet.pl sayoko no i mi komenta uciê³o.Stwierdzi³- Czemu siê go po prostu nie pozbêdziecie?Przecie¿ to nie ma duszy.Taki go¶æ to nawet we ¶nie by siê wêgorzami nie przejmowa³. P.S.O jakim obrazie pisa³a¶ u mnie w komencie? |
14.05.2005 :: 10:20 :: bol2.neoplus.adsl.tpnet.pl sayoko ³ojæ...takie sny s± najgorsze...Wiesz,tak sobie przypominam pewnego ksiêdza ze szpitala,który,gdy us³ysza³ o tym,¿e mój kot jest chory i musi je¶æ horrrrrrrrrrrrendalnie drog± karmê,stwierdzi³: |
13.05.2005 :: 22:02 :: an110.internetdsl.tpnet.pl wiepszowinka wg mnie, sny czêsto odzwierciedlaj± tera¼niejszo¶æ... mia³am taki okres w ¿yciu, ¿e siê ba³am zasn±æ, bo sny bardziej mêczy³y, ni¿ czuwanie przez ca³± noc... powodzenia... |
13.05.2005 :: 19:30 :: gprs2.plusgsm.pl bola... i trzeba przyznac, ten byl dosc realistyczny. Ja ostatnio o dziwo mam sny mile, zaskakujace, fantastyczne... moze dla tego, ze koszmary dopadaja mnie na jawie... |
13.05.2005 :: 13:03 :: awc101.neoplus.adsl.tpnet.pl KIJO hmmmm, brrrr.... nieprzyjemny sen. Musisz lubiæ wszelkie stworzonka, ja tam nie wiem czy tych wêgorzy bym tak ¿a³owa³a. Chocia¿ fajne s±, widzia³am takie wielgachne jak by³am w Libercu w akwarium... Ale tam by³y inne fajne rybki:) Mam pomys³, zgram na swojego bloga jedno takie sympatyczne zdjêcie. No nie martw siê to tylko sen, sny najczê¶ciej spe³niaj± siê ca³kiem odwrotnie. Co niestety czasami wcale nie jest takie cool. Nio okej lecê buziaczki... |
Talk.pl :: Wróæ |