10.05.2005 :: 22:22
Mam jakas taką mega-glupawe i hiper-zrabany humor. Chyba nadmiar nauki... Ojciec wyjechał. W domu panuje matryiarchat. W mojej polityce paniuje przedmaturalny izolacjonizm... a i tak wiecznie mnie kto napada i szturmem porywa z pokoju. Tak szczerze to troche działa mi to na nerwy... jestem w stanie przebaczyc mamie i sistrze, jednak najlpeiej urzadził sie moj drogi kuzyn. K, władajacy ołowkiem całkiem niezle, podejmuje sie w szkole roznych prac plastycznych. Po czym przychodzi do domu i mowi mamie, ze planat na ten czy tamten temat na srode. Ciotka bierze brystol farby i leci do nas... Spoko, pomoge, moge nawet zrobic ten plakat. Tylko czemu do cholery na dwa dni przed matura z historii?! CZy jest tak ciezko zaakceptowac, ze ja musze sie z tym wynikiem odstac na jakis pieprzony kierunek?! A zrobienie takiego plakatu do dobre dwie i pol godziny, co rowna się dwum testom, zestawowi materialow zrodlowych i planowi ramowemu wypracowania... Kurwa... wybaczcie wulgaryzmy, ale mnie to wpienia. Jakos gdy inni sie ucza, wszyscy chodza na paluszkach byle tylko nie rozpraszac, a mnie sie odrywa bo sobie K wymyslil jakis plakat. Cholera... przez cale gimnazjum jak podejmowalam sie zrobienia czegos to siadalam sama i robilam, a nie zwalalam na wszystkich po kolei... Że tez kazdy sobie umie poradzic, tylko ja zawsze naiwna wywiazuje sie sama ze swoich obowiazkow. Hmm jesli kiedys moje dziecko zacznie robic takie numery "Mamus tu masz temat, plakat ma byc na jutro..." To dostanie klasycznie wpierdol. A tak poza tym to przypomnialo mi sie coz zabawnego. Moja mala kochana siostrzycza ostatnio robi sie coraz bardziej cieta i pyskata. Spoko... byle mnie tekstami nie wytracala z rownowagi, na ojcu prosze bardzo. Kuchnia, obiad, ojciec wkurzony, bo zbyt mało godzin spedzil przed monitorem, czepia sie o wszystko... Ojciec: Czemu ten kalkulator TU lezy?! Kasior (ze stoickim spokojem): A co? Ma siedziec? Madzior - applause! Nie kurwa, nie jestem zajęta * * naglowek dzisiaj bedzie tutaj, by wulgaryzmy nie pojawily sie na stronie glownej Talk'a... dbajmy o polska mlodziesz...